Als je 'trottoir' leest van achter naar voor vormen de eerste vier letters het woordje 'riot', een woord dat vaak geassocieerd wordt met geweldadig protest én opstand. Maar niet in dit geval!

Deze jongens komen in opstand op een constructieve manier. Siemen (18) én Stan (14) Wittebols zijn twee skatende broers uit Booischot in de Stille Kempen. Booischot is niet meteen een plaats die je associeert met hippe skateboarders maar deze gasten zijn van plan hier verandering in te brengen.

Ze zijn er namelijk van overtuigd dat elke stad, gemeente of dorp, hoe groot of klein ook, recht heeft op een plaats om te skaten. Momenteel hopen ze op een skatepark bij hun in Booischot om hun dromen waar te maken.

Skateboarden is immers geselecteerd als één van de nieuwe sporten voor de Olympische spelen in Tokyo 2020. En waarom zou de nieuwe Olympische kampioen niet zomaar uit België kunnen komen?

Om hun overtuiging kracht bij te zetten zijn ze samen gestart met een campagne die ze onlangs lanceerden op de startmeeting van "Veerkrachtige dorpen" in de plaatselijke parochiezaal. Een initiatief van de provincie Antwerpen.

Muziek én mode vormen zeker een onderdeel van de campagne. In plaats van dure skatemerken aan te schaffen maken ze zelf hun t-shirts en sweaters én ontwerpen ze hun eigen logo.

Ze willen een betaalbaar alternatief aanbieden voor de dure én fancy skatemerken. Op Spotify kan je luisteren naar hun Trottoir-playlist en welke muziek hun inspireert!

Voor verdere vragen kan u de jongens steeds bereiken via mail (trottoir.skatepark@gmail.com) of sociale media.